• Over PROVA

    Over PROVA

  • Over PROVA

    Over PROVA

PROVA is een onafhankelijk bureau, dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg.

PROVA is gespecialiseerd in evidence-based richtlijnontwikkeling voor en met professionals en patiënten, maar heeft ook ervaring met bijvoorbeeld indicatorenontwikkeling, veiligheidsprojecten en patiëntenvoorlichting. PROVA kan professionals, patiënten, instellingen en intermediairen in de zorg ondersteunen bij het ontwikkelen van diverse kwaliteitsproducten en hierin ook trainingen verzorgen. PROVA werkt op maat. Samen met de opdrachtgever komt PROVA tot een antwoord op vragen, altijd met het doel de zorg voor patiënten te verbeteren. PROVA werkt flexibel, innovatief en is snel inzetbaar.

PROVA is opgericht door Mariska Tuut. Mariska is epidemioloog en heeft jarenlange ervaring in verschillende organisaties, zowel in de landelijke als regionale kwaliteitszorg. Zij is bedreven in het begeleiden van kwaliteitsontwikkelingstrajecten, met name in de evidence-based richtlijnontwikkeling. Ook in complexe procesbegeleiding en het verzorgen van trainingen heeft Mariska de nodige bagage in huis. Ze is lid van en zet zich in voor de Vereniging voor Epidemiologie, Guidelines International Network, GENEVER, het Dutch GRADE Network, Richtlijnen Netwerk Nederland en de commissies Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg, Beter Thuis en Verbetering kwaliteit Poortwachtersproces van ZonMw. Een uitgebreid CV is op aanvraag beschikbaar.

Mariska is als PhD-candidate verbonden aan onderzoeksschool CAPHRI (Care and Public Health Research Institute) van de Universiteit Maastricht. Zij werkt aan een proefschrift over 'Rational diagnostic testing - how to increase awareness of uncertainty'. Een case-studie over uitdagingen en voorgestelde oplossingen bij het ontwikkelen van richtlijnen met diagnostische uitgangsvragen en een systematische documentanalyse over het meenemen van evidence over testconsequenties in diagnostische richtlijnen zijn in het kader van dit proefschrift gepubliceerd.

Urban
Freeway
Freedom
prova
Spoorstraat 31
7051 CG Varsseveld
Mobiel
E-mail
06 - 1005 7363
info@provaweb.nl